Francuska kolacja degustacyjna inspirowana Gaskonią

Dodane Środa, 04 Października 2023, 13:05:46, ID ogłoszenia: 37100

Opis ogłoszenia

Dziesiąty przystanek z cyklu kulinarnych podróży po Francji, to niezwykłe doznania, powstałe z pasji i doświadczenia wybitnych szefów kuchni — którzy już 14 października zabiorą Was do Gaskonii — Krainy słynącej z najlepszego foie gras na świecie!

Podczas kolacji nie tylko zasmakujecie francuskiej kuchni, ale poznacie inspiracje przyświecające autorom poszczególnych dań, a sommelier opowie o winach, które swoim aromatem doskonale połączą się z kompozycjami na talerzu.

MENU
Amuse Bouche
Ciasto francuskie / kozi ser / rozmaryn / marynowany burak / sól maldon

Przystawka I
Marynowane małże / galaretka z piperady / szynka Bajońska

Przystawka II
Foie gras w glazurze z wiśni / tostowana brioche / mus z moreli

Danie Główne I
Polędwica z dorsza confitowana w klarowanym maśle/ sakiewki z pieczonym bakłażanem / sos z palonej papryki
Intermezzo
Floc de Gascogne / lody truskawkowe

Danie Główne II
Polędwiczka wieprzowa w sosie winno-armaniakowym / kasztany w delikatnym bulionie / polenta

Deser
Ciasto migdałowe / lody z kiszonych cytryn i pieprzu syczuańskiego / maślana kruszonka

Cena zawiera:
5-daniową kolację
wine pairing — wino dobierane do aromatów konkretnego dania
muzykę na żywo
opowieści o daniach i inspiracji przyświecającej przy ich powstawaniu

Uprzejmie informujemy, że ze względu na duże zainteresowanie cyklem kolacji ilość miejsc jest ograniczona. Zachęcamy do rezerwacji stolików w przedsprzedaży.

BILETY -> https://evently.pl/events/3135-francuska-5-daniowa-kolacja-degustacyjna-z-pairingiem-win?fbclid=IwAR2elGFz9ffy_lEXP-4cQmTx84BO9xzBV5N-hrUzTdMFqSZL9Pa-ml_pZCA

Opis ogłoszenia

Dziesiąty przystanek z cyklu kulinarnych podróży po Francji, to niezwykłe doznania, powstałe z pasji i doświadczenia wybitnych szefów kuchni — którzy już 14 października zabiorą Was do Gaskonii — Krainy słynącej z najlepszego foie gras na świecie!

Podczas kolacji nie tylko zasmakujecie francuskiej kuchni, ale poznacie inspiracje przyświecające autorom poszczególnych dań, a sommelier opowie o winach, które swoim aromatem doskonale połączą się z kompozycjami na talerzu.

MENU
Amuse Bouche
Ciasto francuskie / kozi ser / rozmaryn / marynowany burak / sól maldon

Przystawka I
Marynowane małże / galaretka z piperady / szynka Bajońska

Przystawka II
Foie gras w glazurze z wiśni / tostowana brioche / mus z moreli

Danie Główne I
Polędwica z dorsza confitowana w klarowanym maśle/ sakiewki z pieczonym bakłażanem / sos z palonej papryki
Intermezzo
Floc de Gascogne / lody truskawkowe

Danie Główne II
Polędwiczka wieprzowa w sosie winno-armaniakowym / kasztany w delikatnym bulionie / polenta

Deser
Ciasto migdałowe / lody z kiszonych cytryn i pieprzu syczuańskiego / maślana kruszonka

Cena zawiera:
5-daniową kolację
wine pairing — wino dobierane do aromatów konkretnego dania
muzykę na żywo
opowieści o daniach i inspiracji przyświecającej przy ich powstawaniu

Uprzejmie informujemy, że ze względu na duże zainteresowanie cyklem kolacji ilość miejsc jest ograniczona. Zachęcamy do rezerwacji stolików w przedsprzedaży.

BILETY -> https://evently.pl/events/3135-francuska-5-daniowa-kolacja-degustacyjna-z-pairingiem-win?fbclid=IwAR2elGFz9ffy_lEXP-4cQmTx84BO9xzBV5N-hrUzTdMFqSZL9Pa-ml_pZCA