7-daniowa kolacja degustacyjna. Włoskie smaki na królewskim talerzu!
Dodane Piątek, 03 Listopada 2023, 13:00:28, ID ogłoszenia: 38132Opis ogłoszenia
7 Daniowa KOLACJA DEGUSTACYJNA śladami najciekawszych regionów Włoch.
Tym razem nasza podróż ma swój kolejny przystanek w Toskanii.
Nasz Szef kuchni Maicol Guazzini wraz ze swoimi Gośćmi specjalnymi zaprezentuje dania kolejnego regionu swojego rodzinnego kraju.
MENU
AMOUS BOUCHE
Tris di finger food: schiacciatina con pomodorino confit, crostino fiorentino con cipolle stufate e fegato - acciugha fritta alla povera.
Trio przekąsek: schiacciata z pomidorem confit, grzanka florencka z duszoną cebulą i wątróbką, anchois w tempurze ‘alla povera’
PRZYSTAWKA ZIMNA
Tonno del chianti (carne di maiale marinta con sapore di tonno) e crema di ribollita
Tuńczyk Chianti (wieprzowina marinta o smaku tuńczyka) z kremem ribollita
PRZYSTAWKA CIEPŁA
Trippa toscana anntica ricetta rivisitata in chiave moderna
Starożytny przepis na flaczki toskańskie w nowej odsłonie
DANIE GŁÓWNE I
Pappardella ripiena al cinghiale
Pappardella nadziewana gulaszem z dzika
NIESPODZIANKA SZEFA KUCHNI
Selezione di 4 oli di oliva di Altissima qualita
Wybór 4 bardzo wysokiej jakości oliw z oliwek
DANIE GŁÓWNE II
Assaggio di Bistecca alla Fiorentina con crema di rucola spuma di pecorino toscano, patate fondenti, piccole verdure
Degustacja steku florenckiego z kremem rukolowym, toskańską pianką pecorino, topiącymi się ziemniakami i drobnymi warzywami
DESER
Cantuccino scomposto
Rozłożone cantuccino
BILETY -> https://tiny.pl/cn3lr
- Kategoria: Inne
- Lokalizacja: Kraków
- Wyświetleń: 32
Opis ogłoszenia
7 Daniowa KOLACJA DEGUSTACYJNA śladami najciekawszych regionów Włoch.
Tym razem nasza podróż ma swój kolejny przystanek w Toskanii.
Nasz Szef kuchni Maicol Guazzini wraz ze swoimi Gośćmi specjalnymi zaprezentuje dania kolejnego regionu swojego rodzinnego kraju.
MENU
AMOUS BOUCHE
Tris di finger food: schiacciatina con pomodorino confit, crostino fiorentino con cipolle stufate e fegato - acciugha fritta alla povera.
Trio przekąsek: schiacciata z pomidorem confit, grzanka florencka z duszoną cebulą i wątróbką, anchois w tempurze ‘alla povera’
PRZYSTAWKA ZIMNA
Tonno del chianti (carne di maiale marinta con sapore di tonno) e crema di ribollita
Tuńczyk Chianti (wieprzowina marinta o smaku tuńczyka) z kremem ribollita
PRZYSTAWKA CIEPŁA
Trippa toscana anntica ricetta rivisitata in chiave moderna
Starożytny przepis na flaczki toskańskie w nowej odsłonie
DANIE GŁÓWNE I
Pappardella ripiena al cinghiale
Pappardella nadziewana gulaszem z dzika
NIESPODZIANKA SZEFA KUCHNI
Selezione di 4 oli di oliva di Altissima qualita
Wybór 4 bardzo wysokiej jakości oliw z oliwek
DANIE GŁÓWNE II
Assaggio di Bistecca alla Fiorentina con crema di rucola spuma di pecorino toscano, patate fondenti, piccole verdure
Degustacja steku florenckiego z kremem rukolowym, toskańską pianką pecorino, topiącymi się ziemniakami i drobnymi warzywami
DESER
Cantuccino scomposto
Rozłożone cantuccino
BILETY -> https://tiny.pl/cn3lr