7-daniowa kolacja degustacyjna. Włoskie smaki na królewskim talerzu!

Dodane Piątek, 03 Listopada 2023, 13:00:28, ID ogłoszenia: 38132

Opis ogłoszenia

7 Daniowa KOLACJA DEGUSTACYJNA śladami najciekawszych regionów Włoch.
Tym razem nasza podróż ma swój kolejny przystanek w Toskanii.
Nasz Szef kuchni Maicol Guazzini wraz ze swoimi Gośćmi specjalnymi zaprezentuje dania kolejnego regionu swojego rodzinnego kraju.

MENU

AMOUS BOUCHE
Tris di finger food: schiacciatina con pomodorino confit, crostino fiorentino con cipolle stufate e fegato - acciugha fritta alla povera.
Trio przekąsek: schiacciata z pomidorem confit, grzanka florencka z duszoną cebulą i wątróbką, anchois w tempurze ‘alla povera’

PRZYSTAWKA ZIMNA
Tonno del chianti (carne di maiale marinta con sapore di tonno) e crema di ribollita
Tuńczyk Chianti (wieprzowina marinta o smaku tuńczyka) z kremem ribollita

PRZYSTAWKA CIEPŁA
Trippa toscana anntica ricetta rivisitata in chiave moderna
Starożytny przepis na flaczki toskańskie w nowej odsłonie

DANIE GŁÓWNE I
Pappardella ripiena al cinghiale
Pappardella nadziewana gulaszem z dzika

NIESPODZIANKA SZEFA KUCHNI
Selezione di 4 oli di oliva di Altissima qualita
Wybór 4 bardzo wysokiej jakości oliw z oliwek

DANIE GŁÓWNE II
Assaggio di Bistecca alla Fiorentina con crema di rucola spuma di pecorino toscano, patate fondenti, piccole verdure
Degustacja steku florenckiego z kremem rukolowym, toskańską pianką pecorino, topiącymi się ziemniakami i drobnymi warzywami

DESER
Cantuccino scomposto
Rozłożone cantuccino

BILETY -> https://tiny.pl/cn3lr

Opis ogłoszenia

7 Daniowa KOLACJA DEGUSTACYJNA śladami najciekawszych regionów Włoch.
Tym razem nasza podróż ma swój kolejny przystanek w Toskanii.
Nasz Szef kuchni Maicol Guazzini wraz ze swoimi Gośćmi specjalnymi zaprezentuje dania kolejnego regionu swojego rodzinnego kraju.

MENU

AMOUS BOUCHE
Tris di finger food: schiacciatina con pomodorino confit, crostino fiorentino con cipolle stufate e fegato - acciugha fritta alla povera.
Trio przekąsek: schiacciata z pomidorem confit, grzanka florencka z duszoną cebulą i wątróbką, anchois w tempurze ‘alla povera’

PRZYSTAWKA ZIMNA
Tonno del chianti (carne di maiale marinta con sapore di tonno) e crema di ribollita
Tuńczyk Chianti (wieprzowina marinta o smaku tuńczyka) z kremem ribollita

PRZYSTAWKA CIEPŁA
Trippa toscana anntica ricetta rivisitata in chiave moderna
Starożytny przepis na flaczki toskańskie w nowej odsłonie

DANIE GŁÓWNE I
Pappardella ripiena al cinghiale
Pappardella nadziewana gulaszem z dzika

NIESPODZIANKA SZEFA KUCHNI
Selezione di 4 oli di oliva di Altissima qualita
Wybór 4 bardzo wysokiej jakości oliw z oliwek

DANIE GŁÓWNE II
Assaggio di Bistecca alla Fiorentina con crema di rucola spuma di pecorino toscano, patate fondenti, piccole verdure
Degustacja steku florenckiego z kremem rukolowym, toskańską pianką pecorino, topiącymi się ziemniakami i drobnymi warzywami

DESER
Cantuccino scomposto
Rozłożone cantuccino

BILETY -> https://tiny.pl/cn3lr